Nakon pobjede protiv Budućnosti, košarkaši Drina-Principa na korak od Završnice za pravaka

0

Košarkaši Drina Princip, savladali su na svom terenu ekipu Budućnost BN i tako izbili na diobu od drugog do trećeg mjesta sa ekipom HEO iz Bileće.

drina-princip-borac-660x330

Konačan rezultat je bio 83:53, mada tokom same utakmice nije se činilo da će biti tolika razlika.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, ali su gosti ipak stekli prednost od 22:20.Drugu četvrtinu su domaći otvorili bolje, bili precizniji u šutu i čvršći u odbrani i poveli sa 27:23 i sa 38:28, što je bilo najveće vođstvo jednog tima u prvom poluvremenu.

u trećoj četvrtini gosti su se držali i poveli sa 44:43 a onda je usledila bolja igra domaćih koji su stigli do 60:46.

U poslednjoj četvrtini igrala je samo domaća ekipa.Razlika je stalno rasla i na kraju stigla do 30 razlike.Treba reći da su oba trenera u zadnja tri minuta u igru uveli sve mlade igrače koji ne dobijaju značajniju minuta`u u ostalim utakmicama, što su mladi igrači drina Princip u potpunosti opravdali i pokazali da se na njih mo`e računati u budućnpsti.

Najefikasniji u redovima Drina Princip bio je Pavle Boljkovac sa 20 poena.Pogodio je tri od šest trojki i imao učinak 3 od tri iz slobodnih bacanja.Srđan Kovačević je postigao 16 poena, a Dušan Kne`ević je dodao 10.Dalje slijede Slavko Savanović sa 9 uz šut dva od dva za tri poena. Goran Bogičević sa 8, Darko Hajduković sa 7, Aleksa Miličević sa 6,Predrag Pelemiš sa 3 i to iz jednog šuta za tri poena, a po dva poena postigli i Nikola Tekić i Nebojša Mihajlović.

Bolji od ostalih u ekipoi gostiju bili su Luka Jovanović sa 13, i Nebojša Erkić sa 12 poena.

DRINA PRINCIP – BUDUĆNOST BN 83:53

20:22, 18:13, 22:11, 23:7

U idućem kolu Drina Princip gostuje kod ekipe Varda HE iz Višegrada.
(Radio-osvit)