Zbog koronavirusa u Zvorniku odgođene kino projekcije, radionice za mlade, sportski treninzi za djecu, sljedi i zabrana rada ugostiteljskih objekata sa preko 70 gostiju

0
Zvornik bez novoinficiranih korona virusom, broj zaraženih 25, na liječenju 9 pacijenata
FOTO: Ilustracija

U Zvorniku su od jutros naložene mjere zabrane za rad ugostiteljskim objektima preko 70 mjesta, kao i treninzi sportskih klubova za članove mlađe od 15 godina, a sve to primjenjujući mjere zaštite od korona virusa nadležnih institucija. Ovu informaciju potvrdio je danas i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obraćajući se medijima nakon sastanka sa Nedeljkom Čubrilovićem;

Zbog koronavirusa u Zvorniku odgođene kino projekcije, radionice za mlade, sportski treninzi za djecu, sljedi i zabrana rada ugostiteljskih objekata sa preko 70 gostiju
FOTO: Ilustracija

Mi smo jutros naložili svim klubovima da otkažu sve treninge za djecu mlađu od 15 godina, otkazane su sve bioskopske projekcije, počev od danas pa naredne tri nedjelje, a svi ugostiteljki objekti sa preko 50 ili 70 mjesta će biti zatvoreni. Ovo je apel da svi ozbiljno shvate upozorenja nadležnih jer ne treba ići u susret problemu – istakao je Stevanović.

Pored toga danas je portal Infobirac prenijeo i informacije koje je dobio od drugih institucija grada Zvornik, pa su tako sistematksi pregledi djece 2014. godišta u zvorničkom Domu zdravlja, koji su bili zakazani za sutra 12. i prekosutra 13. marta, otakazani do daljnjeg, potvrđeno je iz ove ustanove.

– O novom terminu sistematskog pregleda roditelji će biti blagovremeno obaviješteni – saopštili su iz Doma zdravlja.

Istovremeno, u dvije zvorničke srednje škole otkazani su humanitarni koncert, akcija darivanja krvi, posjeta Sajmu automobila, a sve školske sportske sale su zatvorene za korištenje kako privatnim licima tako i klubovima. uspendovana su i sva opštinska, regionalna i republička takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola koje organizuje Republički pedagoški zavod.

Otakazana je i najavljena radionica za djecu u Narodnoj biblioteci u Zvorniku, a svoje probe do 30. marta otakazao je i Dječiji hor Doma omladine „Zvornčići“.

Iz zvorničkih zdravstvenih ustanova dobili smo potvrdu da nijedno lice nije upućeno na testiranje od korona virusa, a u saradnju sa Zavodom za zaštitu zdravlja RS obezbijeđen je određeni broj testova. U zvorničkim apotekama već dva dana nema maski, a kako su nam saopštili u ovim ustanovama sve zalihe su bukvalno planule za nekoliko dana, prenio je portal Infobirac.net.

(Zvornicki.ba/Infobirac.net)