Srbija zatvara sve granične prelaze od 8 sati ovog petka, na prelazima preko Drine u Zvornik mogu ući samo državljani BiH

0
Kradljivac iz Srbije uhapšen na granici u Šepku
MGP Šepak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se zatvaraju svi granični prelazi u Srbiji za sve vrste putničkog saobraćaja zbog pandemije virusa korona. Iz Granične policije BiH potvrdili su ove navode i naveli da se obustava očekuju ovog petka 20.marta od 8 časova i da će trajati do daljnjeg. Prema svemu navedenom u BiH će sutra iz Srbije na graničnim prelazima preko Drine moći ući samo državljani BiH i svi vozači kamiona koji prevoze robu bez obzira iz koje zemlje dolazili.

Srbija zatvara granice od 14 sati za sve osobe uključujući i državljane Srbije, Odluka važi za sve osim vozače motornih vozila
MGP Šepak 17.3.2020.g.

Vučić je obraćajući se naciji izjavio: “Sem transportnih kamiona niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, precizirajući da će granični prelazi za drumski, željeznički i riječni saobraćaj biti zatvoreni od sutra ujutro u 8.00 časova.

Vučić je naveo da je ušlo 71.180 državljana Srbije, prvenstveno iz Njemačke i Austrije i da je to ogroman problem za zemlju.

Predsjednik Srbije je rekao da se od momenta kada u jednoj zemlji bude više od 100 registrovanih, a Srbija sada ima 103 slučaja, rast kreće geometrijskom brzinom, te je stoga disciplina od presudnog značaja.

On je naveo da se Srbija kontinuirano snabdijeva medicinskom opremom i da čini sve da zbrine sve pacijente i obezbijedi dovoljan broj respiratora i kiseonika.

(Infobijeljina)