NIJE VRIJEME ZA PANIKU: U proteklih sedam dana Klas je prodao čak 5.000 tona brašna, ali imaju i dobre vijesti…

0

Iako su suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, neće povećavati cijene svojih proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica

klas-1

Klas je u zadnjih sedam dana, od momenta naglog povećanja potražnje, plasirao na tržište BiH preko 5 miliona kilograma, odnosno preko 5.000 tona zapakiranog brašna, potvrdili su iz ove kompanije.

– To brašno je pokupovano od strane krajnjih potrošača koji su već kreirali određene zalihe u svojim domovima. Klas svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom od oko 400.000 kilograma dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja – kazao je direktor kompanije “Klas” Boris Brković za Oslobođenje.

Kako je istakao, Klas ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od svojih dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima.

Iako su suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, neće povećavati cijene svojih proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica.

– Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom. U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakirani u higijenskoj ambalaži, kroz autoamtizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana – naglasio je Brković.
(Bosna)