Trovanje pasa u zvorničkom naselju “Zlatne Vode”

Trovanje pasa u zvorničkom naselju "Zlatne Vode"
FOTO:Ilustracija

U noći između nedelje i ponedeljka, u zvorničkom naselju “Zlatne Vode”, dogodio se trovanje pasa. Nije riječ o lutalicama već o tri psa o kojima se je brinuo naš sugrađanin B. V., poznat po ljubavi i empatiji prema životinjama prepuštenim ljudskoj (ne)milosti.

Trovanje pasa u zvorničkom naselju "Zlatne Vode"
FOTO:Ilustracija

Kako nam je naš sugrađanin ispričao, sinoć je pse našao u kritičnom stanju, obavjestio veterinara u Karakaju, kod kojih ih je sterilisao, ali zbog policijskog časa veterinar nije mogao izaći na lice mjesta i pružiti prvu i preko potrebnu pomoc otrovanim psima.

Ostalo je u narednih dva sata da gleda, kako kaže, kako umiru u najgorim mukama. Naš sagovornik ističe da može jedino da sumnja, ali ne i tvrdi i uperi prst javno na čovjeka ili više njih koji su po važećem zakonu o domaćim životinjama načinili ovo krivično djelo.

Ističe da ga ništa ne može iznenaditi, pogotovo ne ljudska zloba i brutalnost, pa ni u vrijeme Vaskrsnjeg posta, ali da ima pravo da odžali životinje o kojima je vodio brigu privatnim sredstvima, jer nije ljubitelj životinja koji je dobijao, tražio i uzimao donacije u te svrhe. Poznato je da je ovaj dio grada prema putu za Kulu poprište životinja koje nasavjesni vlasnici izbacuju nakon nekog vremena na ulicu.

Naš sagovornik je tako prošle godine preuzeo brigu o četiri napuštene bebe, četiri psića, da bi ih neko iz ličnog pira, mržnje i zlobe u jednoj noći otrovao i lišio života. Ono što nažalost jeste naša realnost biće činjenica da i pored važećeg zakona o kućnim ljubimcima i domaćim životinjama niko neće odgovarati za ovaj užasan neljudski čin.

(Zvornicki.ba)