Krizni štab Zvornik: Još jedan uzorak za testiranje na COVID19 uzet u zvorničkoj bolnici, nabavljene životne namirnice najugroženijim, završena dezinfekcija svih zgrada…

0
Još dva testirana pacijenta u zvorničkoj bolnici negativni na korona virus

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalazi 850 lica, dok je 21 lice istekla mjera samoizolacije, rečeno je na redovnoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik. U Bolnici u Zvorniku uzet je uzorak od jednog lica sa područja Šekovića. Na graničnim prelazima na području grada Zvornik zabilježeno je 345 prelazaka granice.

Krizni štab Zvornik: Još jedan uzorak za testiranje na COVID19 uzet u zvorničkoj bolnici, nabavljene životne namirnice najugroženijim, završena dezinfekcija svih zgrada...

U protekla 24 časa kontrolisano je 141 lice i nije bilo kršenja izrečene mjere samoizolacije. Policijski čas u Zvorniku je u potpunosti poštovan. Potvrde za kretanje lica starijih od 65 godina izdaje Policijska uprava Zvornik na dnevnom nivou, dok će potvrde zaposlenim licima za kretanje tokom policijskog sata izdavati poslodavac. U toku dana biće urađena dezinfekcija svih vjerskih objekata na području grada Zvornika, dok je dezinfekcija stambenih zgrada, njih 130 završena juče.

U restoranu Studentskog cetra u Karakaju opremljen je prostor za karantinski smještaj lica koja budu kršila izrečenu mjeru kućne samoizolacije. Pozivamo sve sugrađane koji imaju informaciju da određene osobe ne poštuju navedenu naredbu iste prijave Civilnoj zaštiti grada Zvornik na broj telefona: 056/210-853 od 0-24h.

Gradska uprava je izvršila interventnu nabavku i danas će početi podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicima socijalno ugorženim licima sa spiskova Centra za socijalni rad i Crvenog krsta grada Zvornik.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi.

Sva lica koja su putovala i boravila u zemljama u kojima je zabilježena pojava virusa korona, bili u kontaktu sa oboljelim, sumnjaju na oboljenje ili su boravili u zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe oboljeli od korona virusa dužna su da se jave na jedan od sledećih brojeva:

  • 065/414-275 – Epidemiolog Zvornik
  • 056/211-764 – HES Zvornik;
  • 056/211-113 – HES Zvornik
  • 056/213-090 – HES Zvornik
  • 056/210-730 – HES Zvornik
  • 066/482-203 – HES Zvornik
  • 056/210-713 – Služba hitne pomoći Zvornik

Snabdjevenost radnji životnim namirnicima je zadovoljavajuća. Apeluje se na građane da poštuju naredbe, da se ne okupljaju i grupišu na javnim mjestima, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Mjere izrekao gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović šef Štaba za vanredne mjere grada Zvornik.

(Zvornicki.ba)