Majka i sin iz Banjaluke pobjegli iz Klinike za infektivne bolesti

0

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su i locirali lica čiji su inicijali G.R. i D.R. iz ovog grada kod kojih je utvrđen korona virus, a pobjegli su sa Klinike za infektivne bolesti.

Radnici obezbjeđenja klinike u kojoj su ova lica bila na liječenju prijavili su nadležnoj policijskoj stanici da su pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Tužilac se izjasnio da se ova lica, koja su juče identifikovana i locirana, uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi, onda da ih obezbijede policijski službenici do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

U saopštenju se podsjeća da je lice D.R. juče, nezadovoljno uslovima u Studentskom centru “Nikola Tesla”, prijetilo da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da se svi građani tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u okolini.
(Arena)