ZAR STE SUMNJALI: Pogledajte šta sve može podnijeti staklo starog “Golfa” (VIDEO)

0

Demonstracija na Cybertrucku nije prošla najbolje, ali bi se zato mogao iskazati stari Volkswagenov Golf

Nako što je na premijeri neslavno propala prezentacija otpornosti stakala na Cybertrucku, mnogi su se upitali koliko su uistinu čvrsta stakla na običnom automobilu.

4ad6626962101db2df14

Demonstracija na Cybertrucku nije prošla najbolje, ali bi se zato mogao iskazati stari Volkswagenov Golf. Na testu je četvrta generacija, odnosno njeno bočno staklo. Video u nastavku je ustvari drugi dio testova provedenih na prozorima Golfa, a uključuje udarce običnim čekićem, pa i macolom od 5 kg. Potom na red dolazi tzv. “zračna bazuka”, gdje se komprimiranim zrakom mogu lansirati i veći objekti na staklo.

A Golf je doista podnio svašta. I sve dok se radilo o deformabilnim predmetima poput krumpira i limenke pića, kao i onima s većom površinom udarca, stvari su išle za mnoge neočekivano dobro. A onda je stigao posljednji test s čeličnom kuglom. Pogledajte epilog ovog testa, ali i gdje je kugla na kraju završila.
Prijašnji pak video s preko pet milijuna pogleda na istom automobilu pokazuje koliko će zaštitna folija utjecati na čvrstoću stakla. Pogledajte i uvjerite se.
(Index.hr)