Zvornik bez zaraženih korona virusom i nakon jutrošnjeg presjeka stanja i broja oboljelih u RS

0
Još dva testirana pacijenta u zvorničkoj bolnici negativni na korona virus

I nakon jutrošnjeg presjeka testiranja na virus covid 19 i broja oboljelih od korona virusa, Zvornik i regija Birač još uvijek nemaju zaraženih ovim virusom. Stigli su rezultati za još jednog testiranog pacijenta u zvorničkoj bolnici i rezultat je negativan, potvrdio je direktor zvorničke bolnice Ivan Popović. Iz bolnice apeluju da se nastavi poštivanje svih mjera kako bi se širenje korona virusa zaustavilo i spriječile posljedice.

Zvornik bez zaraženih korona virusa i nakon jutrošnjeg presjeka stanja i broja boljelih u RS

Direktor zvorničke bolnice Ivan Popović je saopštio

Stigao jutros jos jedan negativan nalaz, za lice iz Zvornika.
Jos dva lica iz Zvornika je sada uzet bris.

Trenutno na raspolaganju imamo 16 briseva.

Cekamo rezultate za 5 lica.

Ukupno do ovog trenutka testirano 11 lica.
6 negativnih nalaza.
5 cekamo rezultate.

Nema najava za novim testiranjima.

Pozdrav i ugodan dan svima!

Tokom protekla 24 časa korona virus je potvrđen kod sedam osoba, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. U RS-u je trenutno korona virusom zaraženo ukupno 162 slučaja.

Od ukupnog broja novozaraženih, jedna je iz Banjaluke, a šest iz Gradiške. Sve osobe su u izolaciji, i stabilnog su zdravstvenog stanja.

– Od novozaraženih, tri su muškarca – po jedan starije, srednje i mlađe životne dobi, te četiri žene – dvije starije i jedna mlađe životne dobi. U UKC je smješteno 28 pacijenata, od čega je 25 sa teškom kliničkom slikom, a tri osobe su na respiratoru – ističe Šeranić.

Sa lakšom kliničkom slikom na pulmologiji u Banjaluci je 15 osoba. Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 16.519 osoba, a iz nadzora je izašlo 2.239 osoba na prostoru cijele RS.

(srpska info/zvornicki.ba)