Šatorski karantin na Rači danas počeo sa radom, karantin na Šepku počinje sutra

0
Dva lica smještena u karantinu narušavali javni red, a potom fizički napali dva policajca
FOTO: Ilustracija

Šatorski karantin prema graničnom prelazu Rača u Bijeljini danas je počeo da radi i tu će biti smještena sva lica koja uđu na prelazima Rača i Pavlovića most, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Danas su i lica koja su prešla granični prelaz na Šepku upućena u karantin na Rači. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je prilikom uključenja u program BHT-a potvrdio da će šatorsko naselje u Šepku, karantin Oružanih snaga BiH vjerovatno sutra biti pušten u funkciju, nakon što odobrenje za rad daju nadležne komisije koje će Šepak posjetiti ovog ponedjeljka.

Šatorski karantin na Rači danas počeo sa radom, karantin na Šepku počinje sutra

Gradonačelnik Bijeljine Mićić je o karantinu u Rači rekao: “Sve je definisano, putnici koji uđu na graničnim prelazima Rača i Pavlovića most smještaju se u šatorski karantin na Rači, uzima im se uzorak i tu čekaju rezultate”, rekao je Mićić novinarima nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da se, u zavisnosti od rezulatat testiranja na virus korona, oni koji su pozitivni smještaju u karantin u Domu učenika, a negativni na 14 dana u karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Mićić je rekao da je karantin u fiskulturnoj sali spreman, da za sada ima 30 kreveta, a još 30 će biti obezbijeđeno.

Epidemiološka situacija u Semberiji danas je ocijenjena kao još stabilna, četiri lica pozitivna su na virus korona, šest uzoraka se čeka, bolnički karantin je prazan, u kućnom karantinu su 62 osobe, a 1.225 je pod nadzorom.

(infobijeljina/zvornicki.ba)