Štab u RS-u: Omogućen ograničen rad tržnicama na veliko i malo i stočnim pijacama, hoće li raditi pijaca na “Koridoru” u Memićima ove nedjelje!?

1
Obustavlja se rad zelene pijace, 403 osobe u karantinu za dvojicom traga policija, obustava rada zubarskih ordinacija, mjere se produžavaju do 30.marta

Novim zaključkom štaba RS-a o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u bh. entitetu RS, između ostalog, omogućen je rad u ograničenom vremenu trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramikom, bojama i lakovima.

Štab u RS-u: Omogućen ograničen rad tržnicama na veliko i malo i stočnim pijacama, hoće li raditi pijaca na "Koridoru" u Memićima ove nedjelje!?

– Također, omogućen je i rad u ograničenom vremenu tržnicama na veliko, tržnicama na malo (pijace) i stočnim pijacama – navodi se u saopćenju iz Vlade RS-a. Ovo znači da se ovog petka može očekivati rad zelene pijace u Zvorniku, ali i takozvane pijace “Koridor” u Memićima. Pijaca “Koridor” nalazi se na prostoru mjesta Mahala u opštini Osmaci i prema izjavama iz štaba može se očekivati da ova pijaca proradi u nedjelju i obraduje mnogobrojne redovne posjetitelje ovog događaja. Da li će se nešto o navedenim mogunostima rada pijaca u Zvorniku i Osmacima i ostvariti saznat ćemo ubrzo.

Konstatovano je to na sastanku Glavnog koordinacionog tima na kojem su danas učestvovali predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić povodom aktuelne situacije u vezi sa borbom protiv virusa korona.

Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS-a za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Izvor: Faktor

1 komentar

Comments are closed.