I drugi “prsten” testiranih na korona virus u zvorničkoj bolnici negativan, Zvornik neće biti novo žarište korone

0

Nakon testiranja najbližih srodnika zaraženih korona virusom u Zvorniku i regiji, stigli su i rezultati takozvanih drugih kontakata odnosno onih s kojima su u kontaktu bili najbliži srodnici inficiranih korona virusom. Prema saopštenju zvorničke bolnice, nema novozaraženih pacijenata COVID-19 virusom. Pročitajte saopštenje u nastavku:

I drugi "prsten" testiranih na korona virus u zvorničkoj bolnici negativan, Zvornik neće biti novo žarište korone

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – VAŽNO
04.04.2020. – 09:40h
Još 28 osoba, uglavnom iz drugog kontakta sa zaraženim osobama koje su testirane na prisustvo koronavirusa zaključno sa 02.04.2020. godine je NEGATIVNO.
U toku sutrašnjeg dana očekuju se rezultati za još dvije osobe i to za jednu osobu iz Zvornika i jednu osobu iz Šekovića.
Zvanični podaci zaključno sa današnjim danom sa kojima raspolaže JZU Bolnica Zvornik:
Broj testiranih osoba: 71
Broj osoba negativnih na korona virus: 66
Broj osoba pozitivnih na korona virus: 3 (Liječeni u Centru za srce Tuzla i to po jedna osoba iz Zvornika, Šekovića i Milića)
Broj hospitalizovanih osoba: 0
Broj osoba za koje se čekaju rezultati: 2
MOLIMO SVE TESTIRANE OSOBE DA BEZ OBZIRA NA NEGATIVNE REZULTATE TESTOVA OSTANU U STROGOJ IZOLACIJI. A O EVENTUALNOM PONOVNOM TESTIRANJU BIĆE BLAGOVREMENO OBAVJEŠTENI.
APELUJEMO
Poštujte izrečene mjere zaštite.
Ne izlazite van svojih domova bez prijeke potrebe.
Aktuelno stanje o korona virusu i dalje možete pratiti putem Službene stranice Vlade Republike Srpske za pravovremeno i tačno informisanje o koronavirusu u Srpskoj, kao i zvaničnih podataka koji će biti objavljivani svakodnevno na stranici JZU Bolnica Zvornik.

(Zvornicki.ba)