Zbog kretanja van mjesta prebivališta dvije kazne, a dvije i zbog policijskog časa, jedna izrečena u Pilici

0
Poziv Zvorničanima da uzmu aktivno učešće u izradi Urbanističkog plana grada Zvornik koji je u izradi

Na području koje operativno pokriva Policijske uprave Zvornik, u protekla 24 časa nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nezgoda. Prema riječima portparola Policijske uprave Zvornik Miljana Bobara zbog izrečenih mjera o kretanju u protekla 24 sata izrečene su četiri prekršajne kazne za područje koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik.

Zbog kretanja van mjesta prebivališta dvije kazne, a dvije i zbog policijskog časa, jedna izrečena u Pilici

Mjere o zabrani kretanja iz mjesta prebivališta prekršile su dvije osobe i to na području opštine Srebrenica. Dvije kazne izrečene su zbog kršenja policijskog časa i to jedna u Bratunca i jedna u Pilici kod Zvornika, potvrdio je portparol Policijske uprave Zvornik.

Mjere o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta koje su važile proteklog vikenda podrazumijevaju da osobe ne smiju napuštati teritorij svoje opštine ili teritorij grada.

Ovo je dovelo i situacije da mještani Drinjače mogu otići u Pilicu, ali ne i u Konjević Polje ili iz Pilice u Dirnjaču, a ne može otići u Glavičice. Nažalost to je bilo jedino moguće riješenje.

Podsjećamo da lica starija od 65 godina mogu da se slobodno kreću utorkom i četvrtkom ujutru do 10 časova, ali isto tako starija lica na selu mogu slobodno da se kreću na svojim poljoprivrednim imanjima pod uslovom da nisu starija od 75 godina.

(Zvornicki.ba)