Na granici u 2019 godini oduzimano oružje i municija, među graničnim prelazima sa zaplijenom i Zvornik

0
Zvorničanin uhapšen na sarajevskom aerodromu prilikom pokušaja prelaska graničnog prelaza
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Granične policije BiH su u prošloj godini privremeno oduzeli 60 komada oružja, iz krivičnih djela i prekršaja, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Granične policije BiH.

Na granici u 2019 godini oduzimano oružje i municija, među graničnim prelazima sa zaplijenom i Zvornik
Od toga je, kako su dodali, privremeno oduzeto osam pušaka/poluautomatskih pušaka, osam pištolja/automatskih pištolja/revolvera, šest komada hladnog oružja i 38 komada ostalih vrsta oružja.

„Nadležnim tužiteljstvima je podneseno pet izvještaja o počinjenim KD, za osam kaznenih djela. Također, za isto razdoblje 2019, evidentiran je i 21 prekršaj prema kojem je oduzeta određena količina oružja i municije“, rekla nam je Franka Vican, portparol Granične policije BiH.

Prema njenim riječima, privremeno je po krivičnim djelima i prekršajima oduzeto i 2.207 komada municije različitog kalibra: puščane municije, pištoljske municije, lovačkih patrona i ostale municije.

Kako nam je potvrdila, oružje i municija tokom prošle godine otkriveni su na MGP Aerodrom Sarajevo, MGP Aerodrom Tuzla, MGP Zvornik, MGP Višegrad, MGP Trebinje, MGP Gradiška, MGP Dobrljin i MGP Izačić.

(infobijeljina)