Od početka pandemije u Zvorniku privremeno odjavljeno 120 radnji, trajno odjavljeno 14 radnji

0
Skupština grada Zvornik povećala izdvajanja za sport, usvojila Program zajedničke komunalne potrošnje, preuzet vodovod Klisa-Petkovci-Šetići u okvire Komunalnog...
Darko Stefanović zadovoljan povećanjem izdvajanja za sport

Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave u Zvorniku je od početka vanredne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa do danas odjavljeno 120 radnji u vlasništvu samostalnih poduzetnika.

Mladi Darko Stefanović imenovan za načelnika odjeljenja gradske uprave Zvornik
Darko Stefanović

U proteklom periodu od početka vanredne situacije imali smo 120 privremenih odjava radnji i 14 trajnih odjava. Među odjavljenim radnjama dominiraju taksisti, butici, frizeri, a najmanje je ugostitelja i zlatarskih radnji. Što se tiče broja trajno odjavljenih radnji one su približne broju odjavljenih radnji za isti vremenski periodu u mjesecu martu 2019.godine. Svi privremeno odjavljeni poduzetnici, mogu sutra početi da rade ukoliko to odluče.– rekao je Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Zvornik.

O mjerama koje će biti poduzete od strane Gradske uprave Zvornik kako bi se posljedice na privredu ublažile Darko Stefanović je rekao:

Grad Zvornik će mjere pomoći privredi prilagoditi vremenu trajanja vanredne situacije vezane za virus korona, ali i mjerama pomoci od strane republičkih i državnih organa, rekao je Darko Stefanović.

Prema najavama od funkcionera u vlasti, može se očekivati da će konkretna novčana pomoć biti za radnje kojima je zabranjen rad zbog pandemije korona virusa, najavljeno je da bi ugostitelji mogli za svoje radnike dobiti i bruto plate za mjesec april, a biti oslobođeni za plaćanje doprinosa u mjesecu martu.

Za očekivati je da lokalne vlasti sačekaju odluke viših nivoa i onda u skladu sa svojim mogućnostima intervenisati da pomognu privrenicima i poduzetnicima koje svojim programima ne obuhvate viši nivoi.

(Zvornicki.ba)