Smanjuje se broj Zvorničana u samoizolaciji, ostalo ih još 221, najveći broj kazni za penzionere u prethdonom danu

0
Danas 27 novozaraženih korona virusom u Zvornik, COVID odjeljenje lječi 39 pacijenata

U lokalnom karantinu u Studentskom centru ovog jutra nalazi se 38 lica, dok je u graničnom karantinu još dvoje koji čekaju premještanje u karantine lokalnih zajednica. Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 221 lice, dok je mjera samoizolacije završena za 922 osobe.

Smanjuje se broj Zvorničana u samoizolaciji ostalo ih još 221, najveći broj kazni za penzionere u prethdonom danu

Na području grada Zvornika 48 lica negativno je na virus korona, jedno lice je od ranije pozitivno, a za njih pet (5) rezultati se očekuju u narednim danima.

Komunalna policija grada Zvornika u prethodna 24 sata imala je 82 kontrole, od čega je kontrolisano 14 vozača i sve kontrole su uredne. Policijski čas prekršilo je jedno lice, a šest (6) osoba starijih od 65 godina prekršile su mjeru zabrane kretanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tržišna inspekcija vrši pojačanu kontrolu radnji koje su se odjavile a nastavile da rade, što je posebno izraženo kod taksi prevoza. Prema podacima nadležnog odjeljenja Gradske uprave grada Zvornik, broj trajno odjavljenih radnji u Zvorniku nije se povećao u periodu pandemije u odnosu na višemjesečni prosjek.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik koji broji 31 aktivnog volontera u 24 časa imao je 11 intervencija.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Ovo saopštenje stiglo je jutros iz Gradske uprave Zvornik, a potpisuje ga gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.