Čeka se rezultat korona virusa za 45 osoba iz Zvornika, karantin u Karakaju napustilo 14 lica, jedno kršenje policijskog časa…

0
Zvornik ove subote bez novozaraženih korona virusom, čeka se rezultat za 18 testiranih lica

U Bolnici u Zvorniku do danas su izvršena 102 testiranja lica sa područja našeg grada. Na virus korona negativno je 57 osoba , dok se rezultati čekaju za 45 lica. Podsjećamo da tri osobe, od kojih je jedna iz Zvornika, koje su bile zaražene virusom korona, izliječene su, nakon što su dva kontrolna testiranja potvrdila da su negativne na ovaj virus.

Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Higijensko epidemiološka služba jutros je uzela briseve od 20 osoba koje su 4. aprila smještene u karantin u Studentskom centru. Juče je 14 lica čiji su rezultati testiranja pokazali da su negativni na virus korona napustilo lokalni karantin i oni će preostale dane obaveznog karantina provesti u kućnoj izolaciji. U Studentskom centru trenutno se nalazi 28 osoba.

U kućnoj samoizolaciji je 181 lice, a ova mjera istekla je za 995 osoba.

Komunalna policija u protekla 24 časa izvršila je 73 kontrole i sva lica su bila na svojim adresama.

U toku prethodne noći jedno lice je kažnjeno zbog kršenja policijskog časa.

Volonterski servis juče je od 8:00 do 18:00 časova imao sedam poziva građana za kupovinu namirnica i lijekova.

Na graničnim prelazima bilo je ukupno 96 prelazaka sa obje strane granice.

Sakodnevnim kontrolama koje sprovodi gradska Tržišna inspekcija utvrđeno je da svi privredni subjekti na teritoriji grada poštuju ograničeno radno vrijeme, kao i mjeru zabrane rada. Taksisti koji su se privremeno odjavili pod stalnim su nadzorom saobraćajnog inspektora i nisu zatečeni u u obavljanju nelegalnog taksi prevoza. Redovne kontrole biće nastavljene i ubuduće.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije građanima je zabranjeno okupljanje više od tri osobe na javnom mjestu. Na otvorenom prostoru obavezno je korišćenje zaštitne maske i rukavica, kao i poštovanje međusobnog rastojanja od dva metra.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Saopštenje svojeručno potpisao gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(Zvornicki.ba)