Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

0
Zvornik ove subote bez novozaraženih korona virusom, čeka se rezultat za 18 testiranih lica

Tri osobe zaražene koronavirusom zvanično OPORAVLJENE, saopšteno je jutros iz zvorničke bolnice.

Zvornik  od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Nakon što su prvi kao i drugi kontrolni test bili negativni na prisustvo koronavirusa možemo da vas obavijestimo da su tri pacijenta i to po jedan iz Zvornika, Milića i Šekovića uspješno oporavljeni, potvrđeno je jutros u zvorničkoj bolnici.

Kao što smo već upoznali javnost ove tri osobe zaražene su u Centru za srce Tuzla krajem marta dok je njihovo liječenje sprovođeno u okviru zvorničke bolnice.  Oporavljeni se danas otpuštaju u kućnu izolaciju na dodatnih 14 dana.

Oporavljeni su prije otpusta kući dva puta testirani i oba puta je njihov nalaz na korona virus bio negativan.

Da nema mjesta za opuštanje u zvorničkoj bolnici govori i podatak da se čekaju rezultati korona testa na uposlenike zvorničke bolnice ljekare i medicinsko osoblje koje je bilo u kontatku sa posljednjim pacijentom zaraženim korona virus  koji dolazi iz Srebrenice.

Podsjećamo prvobitno su u Domu zdravlja Srebrenica sumnjali na karcinom pluća kod ovog pacijenta i poslan je u JZU Bolnica Zvornik na utvrđivanje konačne dijagnoze.

Svi se nadamo da će i ovi rezultati biti negativno kao i ogromna većina ranijih rezultata testiranih osoba iz Zvornika i zvorničke regije.

(Zvornicki.ba)