Niko od doktora i medicinskih radnika koji su bili u kontaku sa zaraženim pacijentom iz Srebrenice nije pozitivan na korona virus

0
Zvornik ove subote bez novozaraženih korona virusom, čeka se rezultat za 18 testiranih lica

Negativna na virus korona su i sva lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim pacijentom iz Srebrenice koji je bio smješten na internom odjeljenju u zvorničkoj Bolnici, nakon čega su odahnuli uposlenici zvoničke bolnice i bliža rodbina zaraženog, potvrđeno je u pristiglom saopštenju Štaba za vanredne situacije gradaZvornik. U saopštenju se dalje navodi:

Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Može se zvanično reći da na području Zvornika i regije nema zaraženih virusom korona nakon što su kontrolna testiranja potvrdila da su tri pacijenta, od kojih jedan iz Zvornika, izliječeni, dok je četvrta pozitivna osoba koja je iz Srebrenice, prebačena na dalje liječenje u Republiku Srbiju gdje ima zdravstveno osiguranje.

Do sada je u ovoj zdravstvenoj ustanovi od lica sa područja Zvornika uzeto 112 briseva, jedno lice je izliječeno,101 uzorak je negativan, a za 10 se čekaju rezultati.

U lokalnom karantinu smještene su 32 osobe za koje je zdravstvenim pregledom utvrđeno da nemaju simptome bolesti izazvane virusom korona. Juče su uzeti brisevi od 20 lica koja će biti upućena u kućnu izolaciju ukoliko rezultati njihovog testiranja budu negativni.

U kućnom karantinu trenutno se nalazi 201 osoba, dok je za 995 lica ova mjera istekla.

Komunalna policija je izvršila 45 kontrola i sva lica su bila na svojim adresama.

Na osnovu telefonskih poziva mladi ljudi angažovani u volonterskom servisu u toku prethodnog dana išli su u nabavku namirnica i lijekova i dostavili ih za sedam sugrađana.

U toku prethodne noći jedno lice je prekršilo policijski čas. Evidentirana su i dva prekršioca mjere zabrane kretanja izvan mjesta prebivališta.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa bilo je 119 prelazaka granice u oba smjera.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Pristiglo saopštenje potpisuje gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(Zvornicki.ba)