Britanski mediji objavili datum povratka Premiershipa, odigrat će se čitava sezona

0

Engleski Premiership mogao bi se nastaviti 8. juna i ovo je prvi ozbiljan datum koji su britanski mediji saznali kao mogući za nastavak najelitnijeg nogometnog takmičenja na Otoku.

20200418_191423

Posljednja utakmica u Premiershipu odigrana je 9. marta između Leicestera i Aston Ville, nakon čega se saznalo da je menadžer Arsenala Mikel Arteta pozitivan na koronavirus i takmičenje je od tada u potpunosti obustavljeno.

Do sada je odigrano 29. nekompletnih kola i do kraja prvenstva pojedini timovi bi morali odigrati deset, odnosno devet utakmica, nakon čega bi se sezona i zvanično mogla završiti, što je glavni cilj čelnika FA-a i svih klubova.

Klubovi su u petak dogovorili da odigraju sve mečeve do kraja, ali nisu precizirali datume nastavka takmičenja, no ubrzo su britanski mediji, tačnije Sky Sports, informisali da je 8. juni najrealniji datum kada će sezona biti nastavljena.

“Zajednički stav je da se odigra svih 92 susreta koliko je preostalo da se završi sezona”, navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Premiership je prekinut 13. marta, a kako se poručuje, nastavak će uslijediti kada se za to steknu zdravstveni uslovi i Sky Sports vjeruje da će to biti 8. juni.

Liverpool je trenutno lider Premiershipa sa 82 osvojena boda i gotovo sigurno je da će ekipa Jurgena Kloppa postati prvak Engleske, a oni trenutno imaju 25 bodova više od Manchester Cityja, kao i jedan meč više.

Na pozicijama koje vode u Ligu prvaka još se nalaze Manchester City (koji je još uvijek suspendovan), Leicester i Chelsea, dok su u zoni ispadanja Bournemotuh, Aston Villa i Norwich.
(Klix)