Korona virus stigao u Mali Zvornik

0
Korona virus stigao u Mali Zvornik

Na teritoriji opštine Mali Zvornik u petak, 17. aprila, registrovan je prvi slučaj infekcije virusom Korona, prenijeli su srbijanski mediji prethodnog dana.

Korona virus stigao u Mali Zvornik

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje iz Šapca, reč je o importovanom slučaju, osobi ženskog pola, staroj 39 godina, koja se najverovatnije zarazila u bolnici u Beogradu.

U skladu sa svim zdravstvenim procedurama i merama zaštite, ona je odmah stavljena u izolaciju i lekari prate njeno zdravstveno stanje. Povodom prvog slučaja infekcije virusom Korona u opštini Mali Zvornik, predsednik opštine Zoran Jevtić obratio se medijima sa zvaničnim informacijama o tome.

On je naveo da, prema informacijama koje je dobio od Zavoda za javno zdravlje iz Šapca, osoba za sada nema simptome, samo je pozitivna na virus Korona.

Predsednik je i ovom prilikom uputio molbu svim sugrađanima da poštuju mere koje je uvela Vlada Republike Srbije i u dane Vaskrsa ostanu kod kuće, u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19, kako bi ovaj prvi slučaj zaraze u opštini Mali Zvornik ostao jedini.

(mali zvornik.rs)