Počelo sa radom interno odjeljenje zvorničke bolnice, iako je Zvornik bez zaraženih korona virusom nastaviti sa odgovornim ponašanjem, mjere poštovane prethodnog vikenda (VIDEO)

0
Poečlo sa radom interno odjeljenje zvorničke bolnice, iako je Zvornik bez zaraženih korona virusom nastaviti sa odgovornim ponašanjem, mjere poštovane prethodnog vikenda (VIDEO)

Praznični dani u Zvorniku protekli su sa dobrom epidemiološkom slikom i uz poštovanje mjera od strane građane, rekao je na današnjoj konferenciji za medije komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović. Ukoliko niste pratili naše uključenje uživo sa današnjeg pressa, pogledajte kako je to izgledalo danas u videozapisu portala Zvono.Media.

„Iza nas su četiri praznična dana koji su prošli bez novozaraženih na prostoru našeg grada. U republičkom karantinu u Studentskom centru nalaze se dvije pozitivne osobe sa područja opštine Osmaci, one su pod ljekarskom njegom, dobrog su zdravstvenog stanja, a danas imaju kontrolne preglede i mislimo da će vrlo brzo i one biti izliječene. Sva lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji pridržavali su se izrečene mjere što su potvrdile i sve kontrole koje je obavila naša Komunalna policija. Zahvaljujem se našim sugrađanima što su poštovali policijski čas koji je do sada bio najduži, kao i druge mjere. Zahvaljujem se i svim našim službama koje su odradile svoj posao i u toku prazničnog vikenda, medicinskom osoblju i svima onima koji učestvuju u ovom procesu, svim članovima Gradskog štaba za vanredne situacije i vama novinarima jer doprinosite dobrom i pravovremenom informisanju naših sugrađana a to je u stvari najvažnije .“

Gradonačelnik je saopštio da su danas preventivno testirani zaposleni u domovima za stara lica u Kiseljaku i Karakaju.

Dodao je da je u Bolnici počelo da radi interno odjeljenje nakon što su svi zaposleni i na kontrolnim testiranjima bili negativni.

Gradonačelnik je, ipak, ukazao da dobra epidemiološka slika na prostoru Zvornika i regije Birač ne smije da nas zavara, te da ni jednog trenutka ne treba da se opuštamo.

„Svjedoci smo da postoje gradovi koji su dugo bili bez ijednog zaraženog, a sada ih imaju preko deset i više. Želim da kažem da se problem može desiti svake sekunde i pozivam još jednom na oprez i kontrolne organe, a naročito sugrađane, da svako naše opuštanje može skupo da nas košta. Dobro je da broj novozaraženih u našem okruženju pada i to nam nagovještava da bismo mogli ući u neko drugo „poluvrijeme“ pandemije na našim prostorima. Ako se stvari tako nastave priželjkujemo da u maju dođe do značajnog ublažavanja mjera i otvaranja granica. Zato vas još jednom pozivam poštujte sva uputstva i mjere, čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana, jer samo tako ćemo pobijediti, bez neželjenih posljedica i što prije. Važno je da što prije pobijedimo kako bi se što prije okrenuli obavljanju svakodnevnih obaveza i radu, jer nas čeka period oporavka privrede.“

Rečeno je između ostalog na današnjoj press konferenciji.

(Zvornicki.ba)