Narodna biblioteka počela rad sa korisnicima

0

Narodna biblioteka Zvornik, počela je rad sa korisnicima, kako smo prošle sedmice i najavili. Ove sedmice tačnije do 8 maja sa korisnicima će  raditi od 8 do 15 časova.

1

Kako je saopšteno iz ove kulturno obrazovne ustanove uvodi se zatvoreni tip rada što podrazumijeva zabranu slobodnog pristupa fondu za korisnike. Iz biblioteke preporučuju korisnicima  korišćenje mejla: [email protected] ili telefona: 056/210-260; kako bi se izvršila rezervacija željenih knjiga koje bi korisnik preuzeo. Takođe, preporučuju da korisnici unaprijed pripreme liste naslova sa kojima dolazi u biblioteku. Nova pravila , zbog pandemije virusa korona su da je broj  osoba koje istovremeno mogu ući u biblioteku ograničen je na dvoje. Od 8 do 10 časova, prednost pri vraćanju i preuzimanju knjiga imaju korisnici 65+.

3

Na ulasku u Biblioteku obavezna je dezinfekcija obuće. Bibliotečki radnici, korisnici i posjetioci su dužni da nose zaštitne maske i rukavice, te da poštuju međusobnu distancu od 2 m. U Narodnoj biblioteci Zvornik vraćene knjige će se prebacivati u prethodno pripremljen prostor – izdvojenu prostoriju za karantin; sa ovom građom postupaće se u skladu sa preporukama Međunarodne federacije udruženja biblioteka (International Federation of Library Association; IFLA) i JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

4

Prethodnih dana obavljena je dezinfekcija zgrade Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik.