Krao hranu u Križevačkom Lidlu, te mora 6 mjeseci u zatvor: ‘Tri dana nisam ništa jeo’

0

Miroslav (63) ulovljen je kako iz Lidla izlazi s vrećicom punom suhomesnatih proizvoda koje nije platio. Branio se da je to učinio jer tri dana nije ništa jeo.

Ovih je dana pravomoćno osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Žalio se da je star, bolestan i često gladan, ali sud nije imao previše milosti. Nije mu pomoglo ni to što je i ranije krao.

Krađu je počinio u rujnu oko 14.20 sati u križevačkom Lidlu. Prema presudi, iz dućana je iznio vrećicu vrijednu 9,99 kuna te 15 suhomesnatih proizvoda vrijednih oko 1150 kuna.

No, Miroslav je tijekom suđenja opovrgnuo da je bilo toliko mesa u vrećici.

“To je preteško za mene, ja to ne mogu nositi jer imam bolesnu kičmu”, branio se.

U žalbi na nepravomoćnu presudu zatražio je uvjetnu osudu zbog starosti i bolesti te činjenice da ima četvero djece, od kojih je jedno malodobno. No, Županijski sud je odbio njegovu žalbu.

“Potrebno ga je izdvojiti iz društva na neko vrijeme kako bi shvatio nedopustivog svoga ponašanja i shvatio da se samo radom može osigurati egzistencija za sebe i svoju obitelj”, objasnio je sud svoju odluku.

Istina je da je star i bolestan, smatra vijeće Županijskog suda, ali mogao bi pokušati pronaći posao i barem povremeno raditi.