Meteorolozi upozoravaju: Nevrijeme i u narednim danima

0

Meteorlozi upozoravaju da nas u periodu koji slijedi, očekuje nevrijeme uz pojavu grada i jake udare vjetra.

Promjenljive vremenske prilike nastavljaju se i u narednih 15 dana, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

rainstorm
Meteorlozi upozoravaju da nas u periodu koji slijedi, očekuje nevrijeme uz pojavu grada i jake udare vjetra. Kako je saopćeno, padavine koje se očekuju u vidu pljuskova, lokalno većeg intenziteta, praćene jakim udarima vjetra i pojavom grada izglednije su na zapadu, sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok se u ostalim krajevima prognoziraju umjerenije padavine. U Hercegovini, izgledno je sunčano vrijeme uz jaku buru, a padavine su moguće tek iduće sedmice.

– Nešto niže vrijednosti temperatura zraka očekuju se do 4. juna sa vrijednostima jutarnjih temperatura od 7 do 12 °C u Bosni i 15 do 20 °C u Hercegovini. Dnevne temperature u Bosni kretat će se između 17 i 22 °C, u Hercegovini između 20 i 25 °C. Primjerenije temperature ljetnom periodu, prognoziraju se od 5. juna do kraja prognoznog perioda 10 juna. Minimalne temperature zraka u Bosnu, u ovom periodu, očekuju se od 11 do 16 °C, u Hercegovini od 15 do 20 °C. Maksimalne temperature zraka u Bosni prognoziraju se od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29 °C – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.