Novalić, Solak i Hodžić imaju status osumnjičenih, poznato koja im se djela stavljaju na teret

0

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hadžić nisu samo zadržani u prostorijama SIPA-e kako je to ranije potvrđeno, nego su uhapšeni i imaju status osumnjičenih, saznaje Klix.ba.
Oni će tokom dana biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH koje će odlučiti o daljnjim mjerama.,

Screenshot_4

Novalić, Solak i Hodžić osumnjičeni su za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje dara i drugih oblika koristi, što je Klix.ba ranije ekskluzivno objavio.
Osumnjičeni su jučer stigli u prostorije SIPA-e gdje su zdržani nakon višesatnog ispitivanja.

Povodom ovog slučaja iz SIPA-e nisu željeli komentarisati bilo kakve navode o predmetu “Respiratori”. Portparol Luka Miladinović nam je kazao da službenici SIPA-e postupaju po naredbama Tužilaštva BiH koje je na sebe preuzelo i da informiše javnost o ovom predmetu.

Podsjećamo, zbog Novalićevog hapšenja odgođena je sjednica Vlade FBiH koja je danas trebala biti održana u Sarajevu, a problem je bio u tome što Jelka Milićević nije htjela predsjedavati sjednicom na osnovu usmene punomoći koju je Novalić dao preko svoje advokatice Vasvije Vidović.