Još tri dana otvoren upis u policijsku akademiju MUP-a RS

0
Još tri dana otvoren upis u policijsku akademiju MUP-a RS
FOTO: Ilustracija
Priliku da nakon nešto više od jednogodišnje obuke, obuku policijsku uniformu ove godine imaće 300 kadeta opšte policijske obuke i 30 polaznika Specijalne antiterorističke jedinice.
Još tri dana otvoren upis u policijsku akademiju MUP-a RS
FOTO: Ilustracija
Zbog epidemije virusa korona Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske produžilo je upis kandidata do 8. juna.

Među brojnim kandidatima koji ove godine žele da upišu policijsku akademiju je i Darija Budić. Vođena ljubavlju prema otadžbini i dječijim snovima, kaže odlučila je da pokuša da postane pripadnik policije.

– Odlučila sam da se upišem na Akademiju zbog što sam od malena htjela da nosim policijsku uniformu id radim u policiji. Želim da se oprobam u ovim vodama, a i moj ujak je već dugo godina pripadnik policije – izjavila je Budićeva.

Iako upis i školovanje na Policijskoj akademiji od kadeta zahtjeva mnogo rada, odlučnosti, istrajnosti i požrtvovanosti, interesovanje za ovu profesiju iz godine u godinu raste.

– Kandidati koji budu ocijenjeni kao sposobni nastavljaju sa drugim dijelom selekcije koja obuhvata provjeru motoričkih sposobnosti, pismeni i usmeni dio. Pismeni dio se sastoji od opšte informisanosti, a usmeni se realizuje putem intervjua – naglasio je načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman.

U toku je još jedan konkurs, za studije vojnog vazduhoplovstva, koji će biti otvoren narednih 15 dana, a priliku da postanu vojni piloti dobiće pet kandidata.

(Izvor: rtrs.tv)