Neuslovan karantin u Bijeljini za boravak osoba pozitivnih na korona virus jer prokišnjava, pun je miša i potencijalni izvor teških bolesti (FOTO)

0

Na adresu portala Zvornicki.ba stiglo je otvoreno pismo od grupe Zvorničana smještenih u karantin u Bijeljini koji su izrazili svoje nezadovoljstvo uslovima smještaja. Karantin prokišnjava, najezda je miša, a uslovi su toliko nehigijenski da svi smješteni strahuju za svoje zdravlje. Prema riječima smještenih iako su pozitivni na korona virus, niko od njih nema simptome koji ugrožavaju njihovo zdravlje i boje se da će pravu bolest pokupiti upravo zbog uslova u karantinu. Zvorničani mole da se ponovo otvori karantin u Zvorniku i da se što prije izmjeste iz Bijeljine. U nastavku prenosimo niihvo otvoreno pismo:

Karantin je danas i prokisnuo
Karantin je danas i prokisnuo

Zorica Radovanović, Dragan Dimitrijević,  Momir Stevanović, Nada Dimitrijević, Lazar Dimitrijević, Radenko Tomić, Marko Jokić, Marko Obradović, Miroslav Todić, Suzana Marković, Željka Pejić, Marija Jovanović, Jelena Kapur, Dragana Paraklis, Milica Madžarević, Željka Đurić  iMilica Radovanović

Mi ovde navedeni želimo putem elektronskih medija da skrenemo pažnju na uslove karantina u koji smo smesteni kao zaraženi pacijenti virusa korona. Osim što nemamo nikakav zdravstveni problem, bez ijednog simptoma, sa zdravim plućima i krvnom slikom, nemamo ni adekvatnu higijenu niti normalne uslove za život.

Ovde smo smesteni i prepusteni sami sebi na milost i nemilost, bez medicinskog nadzora, niko nam ne dolazi, ne obilazi nas. Nemamo prava na setnju, 24/7 smo u sobama, koje su u katastrofalnom stanju, što se vidi na fotografijama koje smo vam poslali.

Svi koristimo jedno kupatilo, jednu tuš kabinu a oko 40ak nas je karantinu. Među nama imamo i dijabetičara koji nemaju regulisani režim ishrane, nemaju šta da jedu, snalaze se za terapije jer su im sopstvene zalihe pri kraju.

I jos nešto, dopremanje namirnica za ličnu higijenu nam je jako otežano jer su nam i članovi porodica u kućnim izolacijama zbog nas.

Ovim putem vas molimo da ova informacija dobije medijski prostor, kako bi makar neko čuo za naš problem.

Pismo smo prenijeli u potpunosti. Iz razgovora sa smještenim u karantin može se zaključiti da isti žele povratak zvorničkog karantina koji je bio daleko humaniji od ovog u Bijeljini.

U nastavku pogledajte galeriju fotgorafija koje su nam poslali Zvorničani iz karantina u Bijeljini: