Miralem Pjanić postaje najskuplje plaćeni bh. fudbaler svih vremena

0
Miralem Pjanić na Diviču u revijalnoj utakmici prije više od deset godina

Pitanje je dana i sata kada će Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Juventusa, ispisati nove stranice historije našeg fudbala. Miralem Pjanić se rodio dok je njegov otac bio prvi golman FK Drina Zvornik 1990.godine.

Prema najavama iz Italije i Španije, naš reprezentativac bi u narednih 48 sati trebao postati igrač slavne Barcelone.

Mali princ će na Nou Camp stići iz Juventusa, a njegov transfer je procijenjen na 60 miliona eura.

Kako su danas potvrdili mediji u ove dvije zemlje Pjanić će biti dio razmjene Juventusa i Barcelone. U Torino bi stigao Arthur Melo, koji se procijenjuje na 70 miliona eura. Prema Španiji će Zmaje, a Juventus će doplatiti i 10 miliona eura.

Kada posao bude i službeno završen Miralem Pjanić će i zvanično postati naš najskuplji reprezentativac, odnosno fudbaler koji je ostvario najveći transfer u historiji bh. fudbala.

Prema podacima portala Transfermarkt (bavi se tržišnim vrijednostima fudbalera) rekord je do sada držao Edin Džeko, koji je trenutno član Rome, a 2011. godine iz njemačkog Wolfsburga prešao je u Manchester City za 37 miliona eura.

Pjanić je bio na drugom mjestu sa cijenom od 32 miliona eura za koliko je u ljeto 2016. godine iz Rome prešao u Juventus.

Ovim transferom Pjanić će udrmati i region kada su u pitanju najveći transferi u historiji. Izjednačit će se na vrhu sa Lukom Jovićem koji je za 60 miliona iz Eintracht Frankfurta prešao u Real Madrid, a iza nju ostat će Nemanja Matić (44,7 miliona eura), Mateo Kovačić (38 miliona) i Džeko (37 miliona).