Graničari Zvornika uhapsili prevarantkinju iz Srbije koju potražuje Interpol Beč

0
Nevakcinisani građani BiH ne mogu nigdje osim u Srbiju
FOTO: Arhiv

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 1. jula 2020. godine, lišili su slobode M.B. (1993.), državljanku Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njom Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontrolirana je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, službenici JGP Doljani su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Doljani lišili slobode D.Ž. (1959.). Ustanovljeno je da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuju Općinski sud u Sarajevu i Policijska uprava Banja Luka zbog krivičnih djela „prevara“. Državljanin Hrvatske u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 30. juna 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode E.H. (1968.) jer je utvrđeno da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontrolirana je na letu iz Kelna i predata službenicima MUP-a KS, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.