PREDSJEDNIK ZVIJEZDE 09 OTVORENO PITA ELVEDINA BEGIĆA: “Zašto ste mi nanijeli direktnu štetu od 1,1 milion KM?”

0

Predsjednik Fudbalskog kluba Zvijezda 09 Borislav Stanišić poslao je pismo Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, odnosno predsjedniku krovne kuće bh. nogometa Elvedinu Begiću, prenose Sportske.ba.

U uvodnom dijelu pisma Stanišić je naglasio kako je očekivao da će Begić odgovoriti na njegovo prethodno obraćanje.

“Ponovio sam Vam našu jasnu i pravno utemeljenu argumentaciju za naše tvrdnje da smo oštećeni. Očigledno Vas to ne zanima ili… Gospodine predsjedniče, u prethodnom pismo sam odgovarao samo na Vaše navode i konstatacije, a nisam potencirao činjenice na koje niste odgovorili iz mog prvog obraćanja Vama lično”, napisao je Stanišić.

Prvi čovjek Zvijezde 09 je potom postavio nekoliko pitanja budući da smatra kako je njegov klub nepravedno izbačen iz Premijer lige BiH.

“Zašto ste Vašom odlukom uz podršku Vašeg IO meni nanijeli direktnu štetu od 1,1 miliona KM!? Zašto se ponižava moje ulaganje bez prava na odbranu!? Zašto kažnjavate Fudbalski klub Zvijezda 09, Etno selo Stanišić i njegove članove bez prava da svoj status izbore na terenu!? Gospodine predsjedniče, ponovit ću, šta treba da uradimo za minimum poštovanja? Objasnite nam ‘kućni red’. Kako funkcioniše i koja su pravila za nogomet u BiH? Uvaženi gospodine predsjedniče, kao neko ko godinama ulaže veliki novac u nogomet Vi najbolje razumijete šta je nepravda. Zbog toga me i čudi ovakva odluka. Zašto gospodine predsjedniče!? Da li se kažnjavaju klubovi gdje se ulaže lični kapital zbog toga što im nisu jasna pravila nogometne porodice u BiH jer pitaju za išta?”, pita se Stanišić.

U svom pismu istakao je kako su ga prethodnih dana kontaktirali mnogobrojni sportski radnici i iskazali bezrezervnu podršku njegovoj borbi za sportsku pravdu i fair-play.

“Ja očigledno ne razumijem pravila i još jednom Vas molim da ih jasno i kažete. Ova sportska razumijem, ali ova druga… Predsjedniče, hvala Vam što ste uvijek na raspolaganju i što od Vas možemo dobiti sve informacije i tako riješiti sve nedoumice. Kao vrsni sportski radnik i borac za naš nogomet, slobodu i pravdu očekujem da ćete ubrzo odgovoriti”, poručio je na kraju pisma.