U Lovačkoj sekciji Čelopek brinu o divljači i grade lovne objekte

0

Lovačka sekcija Čelopek jedna je od najaktivnijih u LU „Vukovi sa Drine“ iz Zvornika. Trenutno broji 50 članova različite starosne dobi, a u lovištu gravitira raznovrsna divljač, o kojoj ovdašnji lovci vode brigu, podizanjem brojnih lovno-tehničkih i lovno uzgojnih objekata.

Predsjednik lovačke sekcije u Čelopeku, od jula prošle godine, je Vladan Erić, koji je nakupio više od dvije decenije lovačkog staža.

-Zima, koja je iza nas, bila je relativno blaga, ali smo ipak dosta pažnje posvetili zaštiti divljači. U našem lovištu imamo najviše fazanske, srneće i zečije divljači. U posljednje vrijeme imamo i znatnu populaciju divlje svinje, koja se lovi na način koji odredi naše matično udruženje. U prošloj sezoni smo iznijeli tonu kukuruza i 150 kilograma soli za prihranu srneće divljači. U lovištu smo postavili automatsku hranilicu sa video nadzorom – rekao nam je Erić.

Kako kaže naš sagovornik, u lovištu ove sekcije su iskorijenili krivolov, jer se članstvo, a i lovci gosti koji ih posjećuju ponašaju domaćinski.

-Izgradili smo pet visokih čeka za lov srneće divljači. Samo u ovoj godini napravili smo tri čeke, za čiju gradnju smo materijal obezbijedili uz pomoć naših lovaca i matičnog udruženja sa kojim imamo veoma plodnu saradnju – ističe Erić, posebno naglašavajući veoma uspješnu saradnju sa matičnim udruženjem iz Zvornika

Tokom gradnje visokih čeka, što finansijski, ali i radom na ovim objektima, prema riječima predsjednika sekcije u Čelopeku isticali su se Miroslav Stevanović, Aleksandar Milošević, Marjan Lazarević, Mladen Erić, Vesko Tanacković, Dragan Vasiljević, Stanislav Erić, Rado Tanacković i Dragan Babić.