Još jedan slučaj zaraze korona virusom na području Zvornika, ukupno 112 zaraženih u posljednjih 30 dana

0
Preminula jedna osoba iz Zvornika zaražena korona virusom, 13 novoinficiranih, a KOVID odjeljenje liječi 37 pacijenata
FOTO: Ilustracija

Na području grada Zvornika u prethodna 24 časa virus korona utvrđen je kod još jedne osobe, potvrđeno je u Higijensko epidemiološkoj službe Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 999 lica od čega je bilo 112 pozitivnih. Od ovog broja 51 lice imalo je dva uzastopna negativna testa i oni su u dvonedeljnoj kućnoj izolaciji. Aktivan je 61 slučaj. Za 55 lica rezultati se očekaju.

U kućnoj izolaciji trenutno je 246 osoba, dok je 414 izašlo iz izolacije.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici nalazi se šest pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Šekovića i Vlasenice. Pozitivno na virus je pet lica, dok se za jednog rezultati čekaju. Svi pacijenti su zadovoljavajućeg kliničkog stanja, bez povišene tjelesne temperature..

Gradski štab za vanredne situacije uskladio je naredbu sa republičkim zaključkom. Do 20. jula :

– produžena je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica;

– ograničeno j radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće na period od 06:00 do 23:00 časa i

– dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz prethodno pribavljanje saglasnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Komunalna policija grada Zvornika i nadležne inspekcije kontrolišu poštovanje izrečenih mjera u Zvorniku.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju veće skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, navedeno je u danas pristiglom saopštenju i gradkog štaba.