Dostupna organska borovnica gazdinstva Dudić iz Srebrenice, zdravlje na dohvat ruke

0

Organska borovnica prava je riznica zdravlja i teško ju je pronaći u svježem stanju. Jedno od rijetkih poljoprivrednih gazdinstava u našem okruženju koje se bavi uzgojem ove ljekovite poslastice nalazi se u naselju Osmače kod Srebrenice. Porodica Dudić duži niz godina sa dosta uspjeha uzgaja organsku borovnicu, a nedavno je trud nagrađen i certifikatom za organsku proizvodnju.

Plantaža borovnice porodice Dudić nalazi se u naselju Osmače koje je smješteno na više od 500 metara nadomorske visine, a oko kilometar vazdušne linije udaljeno od kanjona Drine. Za kvalitetnu borovnicu neophodno je dosta sunce, zdravo tlo i voda,visoka nadmorska visina i dosta ljubavi, što je vidljivo na fotografijama iz poljoprivrednog gazdinstva. Da bi vidjeli više fotografija, cijenu ili naručili organske borovnice možete poručiti i putem facebook stranice klikom OVDJE! Više informacija možete saznati i putem broja telefona ispod.

Ukoliko želite naručiti veću količinu borovnice, moguća je i kućna dostava u opštinama Podrinja i TK, a preporuka je i da lično posjetite ovu plantažu.

Proizvod gazdinstva Dudić

U nastavku pročitajte i stručne komentare o važnosti organske borovnice u svakodnevnoj ishrani

ORGANSKA BOROVNICA

Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visoke razine antocijana, za kojega se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata.

Alzheimerova bolest

Borovnice štite mozak od oksidativnog stresa, poboljšavaju učenje, koncentraciju i obrađivanje informacija. Konzumiranje borovnica će vam dati energiju i pospješiti kognitivne funkcije, i to na zdrav način, za razliku od stimulansa.

Infekcije urinarnog trakta

Sok od borovnica ima nevjerojatnu moć pročišćavanja urinarnog trakta. Također može ukloniti bakteriju Escherichiu coli. Zaštitit će stanice urinarnog trakta i pojačat će njihovu otpornost na infekcije.