Graničari u Zvorniku uhapsili nasilnika i kradljivca kojeg potražuju u Tuzli, Gradačcu i Brčkom

0
Graničari u Šepku uhapsili 56-godišnjaka kojeg potražuje Sud u Zvorniku zbog izdržavanja zatvorske kazne
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 8. jula 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak lišili su slobode E.Š. (1981.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „narušavanje nepovredivosti doma“, te Općinski sud u Gradačcu i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnih djela „teška krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu. Dan ranije prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Karakaj lišen je slobode V.S. (1982.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Istočna Ilidža Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Zvornik.

Službenici Jedinice granične policije Kamensko, 9. jula 2020. godine, lišili su slobode N.B. (1972.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika. U toku dana bit će predata nadležnom organu.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, 9. jula 2020., lišen je slobode S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Dan ranije, 8. jula 2020., na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode D.K. (1983.), državljanina Nizozemske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Hag raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „proizvodnja i krivotvorenje novčanica u cilju stavljanja u promet“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na letu za Keln i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.