Migrantima prodavao drogu za 10 – 50 KM: Zatražen pritvor za dilera i njegovu “mušteriju”

0

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je sarajevskom Općinskom sudu prijedlog da odredi pritvor Mirzi Dž. (40), kojeg su pripadnici FUP-a uhapsili u srijedu u akciji “Lipa” zbog dilanja droge.

Kako je za Faktor potvrđeno iz Tužilaštva KS, pritvor je zatražen i za njegovu “mušteriju” Hashimu H. (32), državljaninu Alžira.

Pritvor za Mirzu Dž. zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kriviččno djelo. On je i odranije poznat po istim, ali i drugim krivičnim djelima.

Tužilaštvo mu na teret stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Konkretno, tereti se da je nabavljao, držao radi prodaje, prepakivao i prodavao narkotike migrantima, po cijeni od 10 do 50 maraka po paketiću – kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Prilikom pretresa njegovog stana na Alipašinom Pollju, podsjećamo, policajci FUP-a su našli i oduzeli heroin, spid i marihuanu, kao i pribor za prepakivanje droge, vagu za precizne mjerenje, novac koji potječe od prodaje narkotika, te druge predmete.

Uhapšeni Alžirac sumnjiči se za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a pritvor za njega zatražen je zbog opasnosti od bjekstva.