Preminula osoba pozitivna na korona virus iz Kamenice kod Zvornika, danas još 18 novozraženih

0
U protekla 24 časa novozaraženih Zvorničana virusom korona je osam. Od početka pandemije do danas na području grada Zvornika evidentirana je 391 pozitivna osoba.
FOTO: Ilustracija

Na području grada Zvornika virusom korona zaraženo je još 18 osoba, podaci su Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.020 lica. Pozitivnih je bilo 130 od kojih je 61 lice imalo dva uzastopna negativna testa i oni su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 69 slučajeva.

Za 34 lica rezultati se očekaju.

U kućnoj izolaciji su 322 osobe, a ova mjera istekla je za 414 lica.

U protekla 24 časa, prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, preminulo je jedno lice sa teritorije grada Zvornika kod koga je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Kamenice koji je preminuo u UKC Tuzla i koji je imao više komorbiditeta.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici smješteno je sedam pacijenata, pet su iz Zvornika i po jedan iz Šekovića i Vlasenice. Svi su stabilnog kliničkog stanja, bez povišene tjelesne temperature.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju veće skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Preminulo lice iz Kamenice je prema nezvaničnim informacijama imalo i ranija oboljenja, ali je se osjećalo dobro i redovno obavljalo redovne poljoprivredne radove. Prije nekoliko dana preminulom je pozlilo, nako javljanja u zvorničku bolnicu isti je smješten u odjeljenju Covid, a nakon pogoršanja zdravstvenog stanja upućen na UKC Tuzla. Nakon toga je pacijent upućen u bolnicu za plućne bolesti u Slavinovićima kod Tuzle gdje je nakon korištenja respiratora, lice preminulo.