Još tri osobe u Zvorniku pozitivne na korona virus, 71 osoba se oporavila od korona virusa i nije višepozitivna na COVID-19

0
Još dvadeset Zvorničana zaraženo korona virusom, COVID odjeljenje liječi 47 pacijenata
FOTO: Ilustracija

Na području grada Zvornika još tri osobe zaražene su virusom korona, potvrđeno je u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba, a pozitivnih je bilo 157. Od ovog broja dva uzastopna negativna testa ima 71 lice i oni su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 86 slučajeva.

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica.

U Covid odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je osam pacijenata, pet su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Jedno lice ima težu kliničku sliku, dok su ostali zadovoljavajućeg stanja, bez povišene tjelesne temperature. Prethodnog dana jedan pacijent je transportovan u UKC Banjaluka zbog potrebe za liječenjem u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi, a jedan je otpušten u kućnu izolaciju.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera. Nakon vikenda, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biće razmatrano uvođenje rigoroznijih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.