Danas u Zvorniku bez novozaraženih korona virusom, dva pacijenta transportovana za UKC Banjaluka jer je zvorničko COVID odjeljenje popunjeno

0
Registrovano još zaraženih korona virusom u Zvorniku, aktivno 11 slučajeva
FOTO: Ilustracija

Zbog aktuelne epidemiološke sutuacije Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se u ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Na današnjoj sjednici odlučeno je da kulturno-zabavna manifestacija „Zvorničko ljeto“ ove godine neće biti održana.

Rukovodiocima ustanova i preduzeća preporučeno je da na ulazima obezbijede beskontaktne toplomjere i zabrane ulazak licima sa povišenom tjelesnom temperaturom, a građanima da u parkovima, teretanama, na bazenima i svim drugim javnim mjestima održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa nema novozaraženih virusom korona.  Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba. Pozitivno je bilo 157 lica od kojih je za 26 istekla i propisana kućna izolacija nakon dva uzastopna negativna testa. Još 45 osoba bile su na dva uzastopna testiranja negativne i one su u kućnoj izolaciji.

Aktivno je 86 slučajeva.  Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica. U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je sedam pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice, svi relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. U protekla 24 časa dva pacijenta su transportovana u UKC Banjaluka zbog teških oblika bolesti.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera.  Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik i Štaba za vanredne situacije.