U toku julski upisni rok

0
U Srednjoškolskom centru

U srednjim školama u toku je upis učenika u četvorogodišnja i trogodišnja zanimanja. Upisni rok trajaće do 17 jula .

Nakon završenog bodovanja u junskom upisnom roku, u Srednjoškolskom centru “ Petar Kočić” upisano je 217 od planiranih 240 učenika. U julskom upisnom roku ostalo je po osam mjesta na smjeru kuvar/ poslastičar i turistički tehničar ( četvorogodišnje školovanje) , te četiri mjesta u Gimnaziji na računarsko –informatičarski smjer . Kako saznajemo u ovom srednjoškolskom centru , zbog manje zainteresovanosti učenika za smjer poslastičar , resornom ministarstvu će biti upućen zahtjev da se formira odeljenje samo za kuvare.

U Tehničkom školskom centru Zvornik upisano je 190 od planiranih 216 učenika. Prema riječima direktora Gorana Grujića, upisano je devet odeljenja, stim što je u pojedinim smjerovima ostalo slobodnih mjesta. U julskom upisnom roku učenici se mogu opredjeliti za neko od sledećih zanimanja koja nisu u potpunosti popunjena:

Tehničar elektroenergetike i električar telekomunikacija ukupno 12 slobodnih mjesta, te tehničar za CNC tehnologije osam slobodnih mjesta, dok je šest mjesta ostalo na pojedinim drugim smjerovima.

Grujić je istakao da je zadovoljan upisom , jer je ove godine iz škole izašlo sedam, a upisano je devet odeljenja, odnosno školu je završilo 160 učenika , a upisano je 190. „ Nisu popunjena sva mjesta, ali i dalje bilježimo rast broja upisanih učenika. Posebno smo zadovoljni upisom i zbog činjenice da je sve manje učenika koji završavaju osnovnu školu „ rekao je Grujić.