O rukometu, “Drini”, igranju “velikih”, ispadanju i predstojećoj sezoni govori sekretar RK “Drina” Sredo Vidaković

0
Prijem za rukometaše Drine kod gradonačelnika Stevanovića povodom titule prvaka
Na prijemu kod gradonačelnika Zvornika nakon osvojene titule prvaka RS i plasmana u Premijer ligu

Zvornički.ba: Nakon prekida prvenstva u Premijer ligi BiH, napokon je donijeta odluka o završetku takmičenja, putnicima u niži rang i putnicima u evropska takmičenja. Drina je nakon višemjesečnih nagađanja, odlukom za stolom poslana u niži rang, komentar iz Drine na ovakvu odluku čelnika Saveza?

Sredo Vidaković

Vidaković: Pa iskreno, žao nam je što sljedeće godine nećemo igrati najkvalitetniji rang takmičenja, vraćamo se u ligu RS! Malo su čudne odluke i sve te stvari, prelamanja o tome ispadamo ne ispadamo, ipak to je jedno veliko iskustvo za našu ekipu i sportski kolektiv, ali nećemo se više osvrćati  na to, idemo dalje! Jedini smo mi ispali iz Lige trenutno, ostala dva tima iz FBIH, a koja trebaju da uđu u PL BiH razigravaju sa ekipama koje su trebale da ispadnu a to su prema tabeli Iskra iz Bugojna i Goražde. Godinama naš krovni savez ne funkcioniše i svake godine se udovoljava ekipama da ne ispadnu pa se proširuje liga. Mi se vraćamo u ligu RS i konačno, nakon nekoliko mjeseci neizvjesnosti znamo na čemu smo.

 

Zvornički.ba: Šta Drina planira ove sezone?

Vidaković: Drina ove sezone ima dosta planova, pre svega stabilizovati klub jer dosta toga će zavisiti od ove nesrećne situacije sa Kovidom-19. Mi se okrećemo  igračima iz našeg grada koji će činiti okosnicu tima , a kojima je samo igranje PL BiH dosta toga donelo. Biće tu dva do tri igraca iz Srbije, a timu dodajemo igrače iz omladnskog pogona, koji su vec debitovali za A tim pre dve godine, kao što su Markanović, Bašić, Cvijanović, Erkić i Kikić. Bice tu jos povratnika koji su ranije igali za Drinu, ali su prethodnih godina otišli su na studije

Zvornički.ba: Trener koji je Drinu vodio u posljednje dvije sezone Milan Nedeljković, vratio se u matični klub u Loznici, očekivanja od novog trenera?

Vidaković: Trener od ove sezone je nas Aleksandar Golubović , čovek koji je bio pomoćni trener dosadašnjem Treneru Milanu Nedeljkoviću, koji je na par utakmica i vodio Drinu u PL BiH, nema se ša tu reći, pokazao je da može biti od velike pomoći kako nama iskusnima, a posebno mladima da stasaju. Jednom rečjuu čovek GVOZDENA DISCIPLINA. Tako da treneru koji je prethodne dve godine bio na čelu zahvaljujemo na svemu urađenom i sreću u novoj sredini!

Trener prvog tima RK Drina Aleksandar Golubović u društvu sekretara Vidakovića na prijemu nakon titule prvaka RS

Zvornički.ba: Kakva su iskustva RK Drina u prvenstvu Premijer lige BiH, u ovom formatu posljednje sezone?

Vidaković: Iskustva igranja u prvenstvu Premijer lige su velika, pa zbog svega doživljenog i proživljenog tu ima raznih osećaja loših dobrih. Stekli smo prijatelje za sva vremena u klubovina poput RK “Leotar” i MRK “Sloga” Gornji Vakuf. A loša iskusta su da sami saznate na terenu da ligu i veliki broj konačnih rezultata utakmica kroje sudije i pojedini mešetari u bosanskohercegovačkom rukometu. Sve u svemu jedno veliko iskustvo kako igrača tako i rukovodstvo kluba koje je imalo puno više ideala o funkcionisanju najelitnijeg nam takmičenja nego što je surova realnost koja nema ružičastu budućnost u narednih nekoliko godina.

Rukometaši Dervente odustali od plasmana u Premijer ligu BiH, Drina ostaje u najelitnijem takmičenju BiH
RK Drina Zvornik sezone Premijer lige BiH 2019/2020

Zvornički.ba: Dugoročni planovi i ciljevi RK Drina Zvornik?

Vidaković: U ime RK Drina i uprave svim ljubiteljima rukometa i sporta u Zvorniku obećavamo put do stabilnog premijerligaša. Da bi se put savladao mora i da se uči na ovaj način. Ja samo kazem da je ovo pocetak puta i stvaranja ekipe koja ce uskoro ponovo igrati Premijer ligu, ali biti stabilan premijerligaš u narednom periodu. Mi iz RK Drine Zvornik rukomet igramo srcem, a ne novcem i vjerujem da je to osjetila i razmujela sportska publika u Zvorniku.

Brzina ostvarivanja naših planova zavist će prije svega od finansijske konstrukcije koju rukovodstvu uspije obezbjediti, ali sve je to sada teško ostvarivo zbog aktuelne situacije u cijelom svijetu vezane za pandemiju korona virusa.Bez obzira na sve i ove sezone Drini je cilj, kao i uvek da se bude šampion, a u najmanju ruku pri vrhu i tri ekipe u RS, sve ispod toga je neuspeh. Novi trener Golubović je ambiciozan tako da ne sumnjam u uspeh.

Mladi na treningu sa Dankom Bosiočić

Pored svega navedenog, hteo bih posebno da pohvalim rad trenera mlađih kategorija Danku Bosiočić koja radi fenomenalan posao sa mladima kojih je svakim danom sve više na treninzima . Ona je trenutno selektor u mlađim kategorijama RS za devojč, a to je veliki uspeh kako njen, tako i našeg kluba. A na nama iz uprave je da obezbedimo da Drina u narednom periodu funkcioniše kao veliki klubovi iz naše države o kruženja. Da budemo ogledalo i vodilja manjim klubovima kako sa malo novca se može napraviti brend jer zahvaljujći jednoj sezoni mnogi su saznali puno toga o naem klubu, ali i našem gadu i njegovim ljepotama.

Zahvaljujem portalu Zvornički.ba koji je prvi bio uz nas kada smo kretali ka stabilizaciji kluba nakon napuštanja velikog broja članstva sportski kolektiv, uvek ćemo da se secamo kako smo zajedno krčili put do Elite i Premijer lige BiH.

Predsjednik Maletić u društvu saradnika Golubovića i Vidakovića

Tu je predsednik Đorđe Maletić koji radi na stvaranju ekipe kako u igračkom smislu tako i kadrovskom, pa tako radi i na stvaranju finansijske potpore za naredni period! Koji isto tako zeli da sa Drinom kao sto je i igrač bio i osvajao trofeje to isto bude i kao funkcioner kluba iz Zvornika, rekao je Vidaković čime je razgovor o rukometu i sportu u Zvorniku za portal Zvonički.ba završen.