Odgođena brdska auto – trka u Vlasenici

0

“S obzirom na to da je situacija sa virusom korona pogoršana, bili smo prinuđeni da trku odgodimo dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje”, kaže Lakić.

On je dodao da je sada nemoguće održati trku jer u organizaciji učestvuje veliki broj ljudi iz različitih dijelova BiH, ali i regiona, a i zbog atraktivnosti trke veliki je broj i posmatrača.

“To je jedna od najatraktivnijih staza na kojima se voze brdske trke u regionu. Duga je 5,7 kilometara i vozi se na vijugavom dijelu magistralnog puta M-19. Start je na 680 metara, a cilj na 1.004 metra nadmorske visine. Teško bi bilo organizovati ovu manifestaciju, a ispoštovati sve propisane mjere zaštite od kovida-19”, rekao je Lakić.

Prema kalendaru takmičenja Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske i BiHAMK-a ove godine za šampionat BiH planirane su samo tri brdske auto-trke: u Vlasenici, Loparama i Banjaluci. Do sada nije održana nijedna.

Trka u Vlasenici boduje se za Šampionat BiH i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske. Organizatori prethodnih godina bili su republički Auto-moto savez, Sportski Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo Vlasenica. Pokrovitelj trke je opština Vlasenica.