Prošireni kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice u njemu smješteno 13 pacijenata, čekaju se razultati za 39 osoba, aktivno 90 slučajeva…

0
Preminula jedna osoba iz Zvornika zaražena korona virusom, 13 novoinficiranih, a KOVID odjeljenje liječi 37 pacijenata
FOTO: Ilustracija

Od 8. juna testirano je 1.099 osoba. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Za 43 osobe je istekla i propisana kućna izolacija nakon negativnog testa. Još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji.

Čekaju se rezultati za 39 uzoraka. Iz kućne izolacije izašlo je 448 osoba, dok je ova mjera na snazi za 388.

U bolnici, u izolovanom odjeljenju kovid, nalazi se 13 pacijenata od kojih su 10 iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.