Danas je od posljedica korona virusa preminuo Dževad Alić, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na početku press konferencije izjavio saučešće i sve pozvao na samodisciplinu (VIDEO)

0
FOTO: Dževad Alić, Mnogobrojni prijatelji i poznavaoci putem društvenih mreža izražavaju tugu zbog velikog gubitka

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na današnjoj press konferenciji saopštio da je na području grada Zvornika još 19 lica zaraženo virusom korona, te da je u prijepodnevnim časovima jedna osoba preminula. Na vanrednoj konferenciji za novinare on je istakao da se radi o radnom kolegi, zaposlenom u Gradskoj upravi, čijoj porodici je uputio iskreno saučešće. Ispod možete pogledati i video zapis press konferencije:

„Još jednom ponavljam ono što je najvažije, a to je nošenje maske, držanje distance i pojačana higijena. To je tako jednostavno, samo treba htjeti i pridržavati se toga, jer, kao što vidite, i u našoj sredini su se pojavile žrtve korone. Kada umre neko ko ni po godinama, ni po načinu života, ni po zdravstvenom kartonu prije korone ne bi trebalo da bude među preminulim, onda moramo postati svjesni da samodisciplina i odgovornost svakog od nas mora biti na najvišem nivou. Molim sugrađane i da svoje proslave odlože ili obilježe samo u krugu svoje porodice kako bi izbjegli teške posljedice koje su, kao što vidite, vrlo moguće. Pored navedenih mjera kojih se moramo pridržavati jako je bitno da oni koji primjete simptome ne čekaju kod kuće i sami uzimaju neku terapiju, jer su najteži slučajevi i u našoj bolnici i na UKC Banjaluka plod zapuštenosti onih koji se ljekaru jave tek nakon desetak dana od pojave simptoma.“

Gradonačelnik je, govoreći o današnjim rezultatima, istakao da se radi o uzorcima uzetim tokom dva dana, 16. i 17. jula.

„Iskreno se nadam da je ovo najveći broj i do sada i od sada novozaraženih sugrađana. Naši bolnički kapaciteti su skoro puni, neki pacijenti se upućuju na dalje liječenje u UKC Banjaluka ili šalju u odjeljenje COVID Bolnice u Bijeljini.“

Današnji press 18.jula, 2020.g.

On je najavio da će u ponedeljak biti održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, te da očekuje i sjednicu Republičkog štaba i novo pooštravanje mjera.

Gradonačelnik je potvrdio i da će tokom oba dana vikenda inspekcijski organi i Komunalna policija vršiti pojačane kontrole poštovanja mjera.