Bez novih slučajeva infekcije korona virusom u Zvorniku, čekaju se rezultati za 40 osoba, teška klinička slika kod dvoje zaraženih pacijenata

0
Zvornik ove subote bez novozaraženih korona virusom, čeka se rezultat za 18 testiranih lica

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je 11 pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Dva bolesnika imaju tešku kliničku sliku, a ostali su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. Većina je uz ostalu i na terapiji kiseonikom. Raspoloživi kapaciteti u COVID odjeljenju Bolnice skoro su potpuno popunjeni.

U kućnoj izolaciji je 425 lica, a istekla je za 563.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i Bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.