Još jedna osoba inficirana korona virusom u Zvorniku, tri osobe zbog korona virusa imaju tešku kliničku sliku, apel za samodisciplinom…

0
Danas šest novozaraženih korona virusom u Zvorniku, blago smanjenje pacijenata u COVID odjeljenju i aktivno zaraženih
FOTO: Ilustracija

U toku jučerašnjeg dana jedan pacijent iz COVID odjeljenja zvorničke Bolnice transportovan je u UKC Banjaluka zbog veoma teškog oblika bolesti. Trenutno je u odjeljenju 12 pacijenata od kojih 11 iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Tešku kliničku sliku imaju tri bolesnika, dok je kod ostalih kliničko stanje relativno zadovoljavajuće. Jedanaest pacijenata je uz ostalu i na terapiji kiseonikom. Raspoloživi kapaciteti u COVID odjeljenju Bolnice skoro su potpuno popunjeni.

U kućnoj izolaciji se nalazi 345 lica, a istekla je za 642.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i Bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štaba za vanrednu situaciju grada Zvornik.