Mještanin koji je pronašao bebu kod Loznice je njen otac?

0

U slučaju ostavljene bebe koja je pronađena u selu Klenju kod Bogatića došlo je do neočekivanog obrta – policija sumnja da je otac D.T., muškarac koji dijete i pronašao.

Naime, kako se priča u mjestu, navodno je D.T. imao vanbračnu vezu sa jednom ženom iz Šapca i da dijete njegovo.

“Ja sam čuo da je dijete donijela žena iz Šapca. Bilo je tek rođeno, zavijeno u ćebe. Ona je valjda njemu javila. On ga je uzeo, odnio u Dom zdravlja. Ispao je čovijek”, kaže jedan od mještana Ivan Teodorović.

D.T. je kratko potvrdio da je policija preuzela cijeli slučaj.

“Neću ništa da pričam dok se sve ne završi. Uzet je DNK uzorak i od mene i od supuge i dotične gospođe”, rekao je kratko.

Komšijama je ipak laknulo što je bebu na sigurno odnio D. T. budući da je ostavljena kraj puta, uz berač kukuruza.

Inače, D.T. je oženjen i ima troje dece. Nezvanično, policija je preispituje i snimke kamera sa obližnjih kuća. Navodno su zabeležile automobil koji je tokom noći snimljen upravo ispred kuće D.T. gde je i ostavljena beba.

Podsjetimo, u petak je na vrata doma zdravlja u Bogatiću kod Šapca, oko pola sedam ujutro, pozvonio T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Prema informacijama diječak je bio tek rođen, vijerovatno dva ili tri sata prije nego što je primljen u dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presječena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dječaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu. Ministar za rad Zoran Đorđević danas je potvrdio da se beba nalazi u Loznici i da je zdrava.