Ministar Bukvarević pozitivan na koronavirus, smješten na klinici Podhrastovi

Od posljedica infekcije korona virusom preminuo ministar Salko Bukvarević

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nakon ponovnog testiranja pozitivan je na koronavirus, ali stabilnog zdravstvenog stanja, saopćeno je iz Ministarstva.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11. jula 2020. godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna.

– Taj nalaz je bio negativan, ali je zbog kontakta sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji – pojašnjeno je.

Pojašnjeno je da sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19.

– Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje u u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma – zaključeno je u saopćenju.