Novih 17 infekcija korona virusom danas u Zvorniku, kapaciteti kovid odjeljenja popunjeni, tri lica loše kliničke slike…

0
Preminula jedna osoba iz Zvornika zaražena korona virusom, 13 novoinficiranih, a KOVID odjeljenje liječi 37 pacijenata
FOTO: Ilustracija

Devet pacijenata iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Osmaka smješteni su u kovid odjeljenju zvorničke bolnice čime su njegovi kapaciteti skoro potpuno popunjeni. Sa teškom kliničkom slikom su tri bolesnika, a ostali imaju relativno zadovoljavajuće kliničko stanje. Na terapiji kiseonikom uz ostalu terapiju je devet pacijenata.

Кomunalna policija kontroliše poštovanje mjere kućne izolacije koja je izrečena za 415 osoba, a istekla je za 642.

Do 3. avgusta produžene su mjere kojim se zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06:00 do 23:00 časa i dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo. Кorišćenje maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

Prema preporukama Instituta za javno zdravstvo takva mjesta i situacije su: bašte ugostiteljskih objekata, dijelove trgovačkih objekata i trgovačkih radnji lociranih na otvorenom, redovi ispred radnji, banaka i ustanova, bilo kakva organizovana okupljanja, autobuska stajališta, pijace.

Ugostiteljskim i drugim objektima do daljnjeg su zabranjeni muzika uživo i di-džej izvođači.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže propisanu fizičku distancu, nose masku i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.