Leš utopljenika plutao rijekom Drinom, zgroženi mještani sve snimili sa obale u Loznici (VIDEO)

0
Još jedno utapanje u rijeci Drini, leš pronađen na obali u Donjem Šepku
FOTO: Printscreen youtube; Arhiv-Ilustracija

Najvjerovatnije jedan od nesretnih migranata utopio se u toku jučerašnjeg dana, a rijeka Drina pronijela je njegovo beživotno tijelo, najvjerovatnije sve do rijeke Save. Jedan od čitatelja portala Zvornicki.ba poslao nam je jučerašnji snimak koji je nastao u jednom od lozničkih polja pored obale Drine.

Mještani koji su uočili plutajući leš bili su zgroženi i zatečeni i sve su uspjeli zabilježiti, prema njihovim riječima to nije nažalost i prvi slučaj. Iz Policijskih uprava u BiH MUP-a RS nismo dobili potvrdu ove informacije jer prema njihovim podacim leš nije izbačen na obale Drine sa strane BiH u posljednja 24 sata i više od toga nisu mogli saopštiti.

Prema raspoloživim informacijama portala Zvornicki.ba, juče je u poslijepodnevnim satima primjećen plutajući leš, najvjerovatnije muškarca afroazijskog porijekla i od strane GP BIH. Beživotno tijelo je uočeno na području između Kozluka i Šepka, ali tijelo nije prelazilo u dio vodenog pojasa koji je u nadležnosti BiH.

Prema nezvaničnim informacijama u skladu sa protokolom u ovakvim situacijama obaviještene su sve lokalne policijske stanice, kako sa bosanske tako i sa srbijanske strane.

Nema dostupnih informacijama ni u srbijanskim medijima o pronalsku beživotnog tijela na obalama rijeke Drine i Save.